Używane TSI - jak się sprzedaje ? Dla tych co sprzedawali...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • orzel720
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2268
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Biszczu
    Uzywana O3 na forum można było kupić za 47 tysięcy a dokładając trochę więcej można mieć już nówkę
    oczywiście tylko co dostaniesz za ~53-54 nowego - pieknego golasa 85km... chyba że tego się chce..

[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 14:19 ]
    Chris11, Kupujący podjął decyzję we wtorek po krótkiej chwili - (podjechaliśmy do jakiegoś mecha na chwilę no ale jak można było się spodziewać nic nie znalazł.

Auto kupuje dla pracownika tak więc atut bardzo niskiego przebiegu i stanu technicznego był dla niego decydujący. (Jak to powiedział auto ma zarabiać a nie stać w serwisie)

Pytanie - czy ktoś na forum zadatkowałby przelewem kilka tysi na słowo bez papierka (w sensie umowy przedwstepnej)?

Komentarz

• Chris11
      RS
      • 2011
      • 1587

A jeszcze jedno mnie zastanawia... Piszesz, że nie potrzebujesz drugiego auta, a czekasz ze sprzedażą do 20. stycznia?

Komentarz

• Dig Dug
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1306
        • Seat

orzel720, NIe wszystkie moje wypowiedzi są do Ciebie, one są ogólnie do tematu. W miejscu, które dotyczy ciebie to zazwyczaj pierwsze zdanie i cytat, ale nie zawsze. Gadamy ogólnie, a nie omawiamy konkretny przypadek.

Kazdy ma jakieś powody, mnie cieszył by zakup takiego auta, tylko że coś mi w każdym nie pasi, stąd jak kupie to nowy taki jak mi w 100% pasuje. Ale to tylko dlatego, że mnie stać. 10 lat temu ani bym nie marudził tylko kupił 2-3 z tych co na forum sprzedają.
        Była O1 jest F2.

Komentarz

• orzel720
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 2268
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Dig Dug
          stąd jak kupie to nowy taki jak mi w 100% pasuje
          I tego Ci życzę - sam mam drugie nowe (po 4 używkach) i w sumie teraz na mysl o używce (nieważne czy klasa C,D,E) i całej drodze przez mękę w poszukiwaniach, to rzygać się chce...
          Dlatego dobrze, że jest to forum ze swoja giełdą bo reszta w sieci to niezła loteria....

Komentarz

• Dig Dug
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1306
            • Seat

orzel720, Wolny rynek tj. dno. Nie powiem, 7 lat temu szukałem używki 3-4 lata, by pojeżdzić 5 lat i sprzedać. Ale jak zobaczyłem co jest, auta z przebiegami połowę z mojej O1 co sprzedałem wyglądały gorzej od mojej, to wymiękłem i kupiłem nowe.

Tak więc jest masakra. A im starsze auto tym większa loteria. :evil:
            Była O1 jest F2.

Komentarz

• orzel720
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 2268
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Dig Dug
              Ale jak zobaczyłem co jest, auta z przebiegami połowę z mojej O1 co sprzedałem wyglądały gorzej od mojej, to wymiękłem i kupiłem nowe
              w tym świetle nie dziwię się w sumie, że moje auto było na cenzurowanym bo przecież takie młode i już sprzedaje.....

Dlatego też liczyłem że na forum ktoś kupi kto szuka pewniaka.... a poprzednie 2 Octy poszły na forum

[ Dodano: Pią 02 Sty, 15 17:06 ]
              Zamieszczone przez Chris11
              jeszcze jedno mnie zastanawia... Piszesz, że nie potrzebujesz drugiego auta, a czekasz ze sprzedażą do 20. stycznia?
              łoooo Jezuuu coś Ty pracujesz w CBŚ Interpol czy CIA?
              Ale zaspokoję Twoją ciekawość: bo wtedy będę miał czas na takie rzeczy - wcześniej jestem w wielodniowych rozjazdach po naszym pięknym kraju (taka praca) i nie potrafię się sklonować aby być w np. Szczecinie i Krakowie... Mam nadzieję, że to wystarczy?

BTW w sumie to trzeciego auta (żona też ma)

[ Dodano: Pią 02 Sty, 15 19:23 ]
              W sumie jak myślicie za ile puszczam swoją? Taka mała ankieta jakie są wasze wizje ceny?
              Szczególnie liczę na Ciebie Chris11

[ Dodano: Sro 21 Sty, 15 19:22 ]
              Cud się stał bo młode TSI się sprzedało...????

Komentarz

• usama2
                Classic
                • 2013
                • 3

Ja mam octavię 2 z 2013roku w elegance 1,8 tsi dsg kombi przejechane 20 000 km cene dałem do negocjacji 72000zł i narazie niema zainteresowania jakby ktoś był chętny czekam na wiadomości dodatkowo adres maila [email protected] pozdrawiam.

[ Dodano: Wto 24 Lut, 15 20:27 ]
                Ja wystawiłem moją Octavię 2 z 2013 roku za 72 000zł przejechane mam 20 000km wersja elegance 1,8 tsi dsg kombi narazie brak odzewu.Auto w stanie idealnym kupione u dealera bez żadnych napraw blacharskich wyglada jak nowe. Może cena ludzi odstrasza ale takie auto obecnie jako 3 model trzeba zaplacić 100tyś ale jestem dobrej mysli i prędzej czy póżniej sprzedam.Pozdrawiam wszystkich właścicieli Skodówek i nie tylko.
                Piotruś

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8162
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez usama2
                  Ja wystawiłem moją Octavię 2 z 2013 roku za 72 000zł przejechane mam 20 000km wersja elegance 1,8 tsi dsg kombi narazie brak odzewu
                  marne szanse żeby ktoś jeszcze tyle dał za 0II - poprostu nie opłaca się takiego auta sprzedawać - chyba, że ktoś na stratę się nastawia.
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• irekk
                    L&K
                    • 2011
                    • 1093
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie wiem jakie masz wyposażenie ale za tyle do dobrze doposażonego ambiente można wyrwać. Niestety, to jest jednak starsza generacja. Ja już sprzedaż octy sobie odpuściłem.

Komentarz

• Tippo
                      L&K
                      • 2009
                      • 1349
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Szansa, ze niedlugo bedzie znacznie latwiej sprzedac tsi i kazda benzynke, jesli wejda przepisy o zakazie wjazdu do miast starych diesli

Zamieszczone przez irekk
                      Nie wiem jakie masz wyposażenie ale za tyle do dobrze doposażonego ambiente można wyrwać. Niestety, to jest jednak starsza generacja. Ja już sprzedaż octy sobie odpuściłem.
                      Kolega ma racje, moje ma 3 lata i jeszcze min 2-3 pojezdze, wtedy sprzedaz juz nie bedzie tak bolec poza tym male przebiegi mam na nim.

Komentarz

• irekk
                        L&K
                        • 2011
                        • 1093
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja mam 3.5 latka a ludzie na mnie patrzą na idiotę jak widzą cenę 50 tysi. Bo oni "za tyle mogą mieć nowy". "A wyposażenie to im nie potrzebne". ROTFL Skończyły się wyprzedaże to sprzedam Roomstera za kwoty jakie słyszę za Octę i płakać nie będę

Komentarz

• Tippo
                          L&K
                          • 2009
                          • 1349
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez irekk
                          Ja mam 3.5 latka a ludzie na mnie patrzą na idiotę jak widzą cenę 50 tysi. Bo oni "za tyle mogą mieć nowy".
                          Taa, golasa fabie, tudziez golasa dacie duster
                          Moje jak pojdzie pod mlotek to pewno wezma znajomi lub rodzina, jak zwykle z reszta.

Komentarz

• irekk
                            L&K
                            • 2011
                            • 1093
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Miałem chętnego na roomstera. 40k + zszedłem koła letnie gratis. Nasprawdzał, namacał, nawet za przegląd w ASO zapłacił a i tak nie wziął bo TSI, bo nie wierzy że sprzedając roczne auto z przebiegiem 7kkm jestem uczciwy w stosunku do niego. Ale dodatkowe urwać 2.5k jeszcze chciał Teraz wystawie za te 2.5k więcej żeby było z czego urywać a gratisy to niech szukają w mediamarkcie

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Zamieszczone przez irekk
                              Ja mam 3.5 latka a ludzie na mnie patrzą na idiotę jak widzą cenę 50 tysi. Bo oni "za tyle mogą mieć nowy". "A wyposażenie to im nie potrzebne".
                              Tez mialem 3,5 latka z przelotem az 50kkm. Tylko mial silnik, ktory bazowo byl drozszy niz Twoj oraz skrzynie, ktora tez wymagala doplaty i te 50tys, to jest taka raczej gorna granica Za mody nikt nie zwraca, to sa tzw. fanaberie obecnego uzytkownika i ktos dostaje gratis.

Nowy taki konfig jak masz to byla kwota okolo 77-80tys, a przebieg masz podobny, wiec jak w tej kwocie znajdzie sie chetny to sprzedawaj szybciutko

Inaczej zostajesz z tym autem na kolejne 2-3 lata i sprzedasz za 30-35tys
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• lockin
                                Rider
                                • 2013
                                • 706
                                • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Maicroft
                                Tez mialem 3,5 latka z przelotem az 50kkm. Tylko mial silnik, ktory bazowo byl drozszy niz Twoj oraz skrzynie, ktora tez wymagala doplaty i te 50tys, to jest taka raczej gorna granica
                                Maicroft a Ty w końcu sprzedales swojego bialasa?
                                Bo cene malala i malala, nawet ja go chcialem kupic ale nie w automacie
                                JEST >>> O2FL by Lockin

BYŁA >>> O3 1.8 TSI by Lockin
                                BYŁA >>> S2FL 2015 by Lockin
                                BYŁA >>> O3 Black 2013 by Lockin
                                BYŁA >>> O2 Tour 2011 by Lockin

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

lockin, Czy cena malala. Wyjsciowo byla wystawiona duzo powyzej sredniej igielek allegrowych, do tego na koniec roku (pierwsze ogloszenie po 20 listopada i juz wtedy narzekano ze to koncowka roku). Po nowym roku cena zostala zmieniona. Roznica to jakies 8% od ceny, ktora byla najwyzsza na allegro za rocznik 2011 i 2012. Tak wiec korekta cenowa wydaje mi sie byla calkiem dobra, biorac pod uwage, ze sa tacy co z ceny wywolawczej z gory chca ugrac 10-15-20% :twisted:

Zamieszczone przez lockin
                                  nawet ja go chcialem kupic ale nie w automacie
                                  Hahahahaha :lol: Wiesz ile mialem telefonow i wszystko pasowala, nawet cena, tylko ze to automat, albo ze to kombi, albo ze to biale auto, albo ze diesel 1.6 i nie wytlumaczysz ze ma tyle sam mocy co 1.9 :lol: Najlepsi byli tacy co wszystko razem im przeszkadzalo - wiec pytam po co dzwonili i zawracali dupe :roll: Bo tak to trzeba okreslic.

Dlatego twierdze ze 55-60% ceny wyjsciowej po rabacie za 3,5 latka z niskim przebiegiem to max. I za tyle sprzedaja sie benzyny i diesle obserwujac ceny golasow jak i doposazonych wersji majacych 1.6 Pb jak i 2.0TDI.

Tak wiec tu 5 dyszek to jest naprawde duzo
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• irekk
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1093
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jak auto jest zbyt dobrze wyposażone to się sprzeda z większą stratą i tyle. Dlatego wolę puścić Roomstera

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Jak jest alternatywa to trzeba wybrac mniejsze zlo. U nas tez zapadla taka decyzja.
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• orzel720
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 2268
                                        • Superb III (3V3)

Chyba się nie pochwaliłem ceną sprzedażową tak więc czynię to teraz: równo 50 000zł- (3kPLN zadatku "na słowo"- bez żadnego papierka, przelewem na konto (oczywiście w treści przelewu był zapis że to zadatek, podany nr rej., VIN i całościowa kwota za auto) oraz reszta 47kPLN także przelewem po podpisaniu umowy tylko przeze mnie (bez współwłaściciela Żonki).
                                        W umowie zapis że auto przekaże niezwłocznie po otrzymaniu przelewu 47k)

I jak - da się sprzedac za 50k 2latka Ambition poprz. generacji?

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9942
                                          • Ford

Zamieszczone przez orzel720
                                          I jak - da się sprzedac za 50k 2latka Ambition poprz. generacji?
                                          To będzie raczej wyjątek potwierdzający regułę...
                                          Adam... Używam:
                                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• orzel720
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 2268
                                            • Superb III (3V3)

Agamek12, Oby więcej było takich wyjątków - Trzeba ratować polski rynek dobrych aut!!!

Komentarz

• Chris11
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 1587

Ale że co... To dopiero teraz poszedł?

Komentarz

• mirek_p11
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 6630
                                                • Volkswagen
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

orzel720, jeżeli ktoś nie ma ograniczeń czasowych to można poczekać ze sprzedażą auta, aż trafi się osoba, która jest skłonna wyłożyć taką kwotę. Jednak większość osób chce sprzedać auto szybko i dlatego obniża cenę. Czasami moment sprzedaży jest ważniejszy od ceny.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                                Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                                Fotki

Komentarz

• orzel720
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 2268
                                                  • Superb III (3V3)

Chris11, 20 stycznia - jak pisałem wczesniej...

[ Dodano: Nie 05 Kwi, 15 22:29 ]
                                                  mirek_p11, kupiec po prostu: szukał auta z pewną historią bez przygód, na gwarancji (jeszcze ponad 2 lata! czarnego z ciemnymi szybami malutkim przebiegiem.. a to wszystko pod kątem przeznaczenia auta.... cena nie miała większego znaczenia (oczywiście w sensie ~50k) jak już ustaliłem cenę finalną to okazało się, że mogłem trzymać cenę pocżątkową i tak by poszła... hehe

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9942
                                                    • Ford

Zamieszczone przez orzel720
                                                    Agamek12, Oby więcej było takich wyjątków - Trzeba ratować polski rynek dobrych aut!!!
                                                    Potencjalni kupcy nie są zainteresowani nagłaśnianiem takich przypadków...
                                                    Adam... Używam:
                                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...